Heb je het gevoel dat je teveel huur betaalt? En lukt het niet om dit bij de huurbaas aan te vechten? Schakel dan het huurteam Leiden in van de LSBo.  

In de eerste 6 maanden na het aangaan van de huurovereenkomst kan getoetst worden of de kale huurprijs redelijk is. Dit geldt ook voor woningen of kamers boven de liberalisatiegrens (in 2018 € 710,68). Indien de betaalde huur te hoog blijkt en de maximaal redelijke huurprijs onder de liberalisatiegrens ligt, kan huurder de teveel betaalde huur met terugwerkende kracht vanaf ingangsdatum van het huurcontract terugvorderen. Ook kunnen eventuele onderhoudsgebreken hierin meegenomen worden. Deze zaken kunnen direct bij de Huurcommissie ingediend worden, maar wanneer de termijnen het toelaten zullen we voor het indienen van een procedure pogen tot een overeenkomst met de verhuurder te komen.

Woont u langer dan zes maanden in de woning? Kijk dan bij de procedure huurverlaging. Wilt u weten of uw huurprijs correct is en woont u korter dan zes maanden in uw woonruimte? Dien dan uw zaak in [link]en Huurteam Leiden stelt uw maximale huurprijs gratis voor u vast en helpt u om een te hoge huur te verlagen!